Onze helden

Al onze ondernemers kunnen je verhalen vertellen die hun leven hebben gevormd. Lees meer over hun ondernemingen nu ze een nieuwe stap zetten in hun leven in Nederland.

Aziza wil een schoonmaakbedrijf starten

Aziza wil een schoonmaakbedrijf starten

Aziza, alleenstaande Marokkaanse moeder van zoontje van 6 jaar, is ontzettend blij dat ze terecht is gekomen bij Itzinya. Zelf zegt ze erover: ‘Ik had een idee, maar wist helemaal niet waar ik moest beginnen. Itzinya heeft mij echt geholpen om een eigen weg te vinden. Ik leerde alles over het opstarten van een eigen bedrijf, wat ik hiervoor helemaal niet wist.’ Aziza heeft stap voor stap geleerd hoe ze haar onderneming kan beginnen.

Ahmad begint een pizzeria

Ahmad begint een pizzeria

Ahmad, afkomstig uit Iran, woont inmiddels 5 jaar in Nederland en spreekt bijna vloeiend Nederlands. Zelfs zo goed dat hij een pre-bachelor voor social work heeft afgerond en was begonnen aan een hbo opleiding. Helaas lukte het door de corona-omstandigheden niet om dit zelfstandig voor te zetten, maar hierdoor is Ahmad wel op een heel ander spoor gekomen. Namelijk: een eigen pizzarestaurant!

Daniel veranderde van perspectief van non-profit organisatie naar eigen bedrijf

Daniel veranderde van perspectief van non-profit organisatie naar eigen bedrijf

Ik had geen verwachtingen of doelen toen ik besloot om mee te gaan doen met de StartUp academy van Itzinya. Ik nam deel met de mind-set dat ik nieuwe dingen ging leren en ervaren. Itzinya heeft mij vooral geholpen om mijn perspectief te veranderen van een non-profit organisatie naar een eigen bedrijf.

Postbezorger Rasool ontwikkelt een anti-scam dienst

Postbezorger Rasool ontwikkelt een anti-scam dienst

Rasool Modaresi uit Iran

Rasool Modaresi, geboren in Iran, woont sinds bijna 4 jaar in Nederland. Hij studeerde Industrieel Ontwerp en werkte hiervoor als quality control expert. Ook werkte hij als controller in het openbaar vervoer. Op dit moment werkt bij als postbode voor PostNL, waar hij iedere dag de strijd met het Nederlandse weer aan gaat om ervoor te zorgen dat iedereen zijn post op tijd krijgt.