Postbezorger Rasool ontwikkelt een anti-scam dienst

Rasool Modaresi uit Iran

Rasool Modaresi, geboren in Iran, woont sinds bijna 4 jaar in Nederland. Hij studeerde Industrieel Ontwerp en werkte hiervoor als quality control expert. Ook werkte hij als controller in het openbaar vervoer. Op dit moment werkt bij als postbode voor PostNL, waar hij iedere dag de strijd met het Nederlandse weer aan gaat om ervoor te zorgen dat iedereen zijn post op tijd krijgt.

Rasools verhaal

Ik ben blij dat met de kans die ik heb gekregen om als bezorger te werken en zo inkomen te hebben, maar ik heb altijd al zelf een bedrijf willen starten. Als gevolg van de situatie in mijn land, Iran, kon dat daar echter niet. Sinds 2 jaar ben ik in Nederland en ik leer steeds meer over de Nederlanders en hun cultuur. En zo ontstond een bedrijfsidee voor iets dat waarde toevoegt aan Nederland. Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een dienst die consumenten gaat helpen om de wat duurdere artikelen die verkocht worden op websites met tweedehands producten zoals Marktplaats gaat helpen om met zekerheid een artikel te kopen.

Ik had in Iran al wel eens een 2- a 3-daagse Startup training gedaan, maar ondernemen in Nederland is toch iets anders. Nadat een vriend me over Itzinya vertelde heb ik me opgegeven. Zodra ik werd aangenomen heb ik meegedaan met het 2020 cohort van de Itzinya Startup Academy. Terugkijkend op die ervaring herinner ik me vooral hoe vriendelijk en behulpzaam de facilitators en mede-ondernemers waren. Iedereen wilde elkaar helpen en ondersteunen. Bij Itzinya is ieder mens en ieder idee belangrijk. De facilitators hielpen ons om onze ideeën te ontwikkelen en ondersteunden ons ook in het vervolg van de ontwikkeling van ons verdienmodel. Eén van de belangrijkste dingen van de Itzinya StartUp Academy voor mij is dat de facilitators en mede-ondernemers je helpen om van de buitenkant naar je bedrijfsidee te kijken. Omdat je er zelf zo in zit en zo overtuigd bent van de mogelijkheden is het soms lastig om objectief naar je eigen bedrijfsidee te kijken. Door van buitenaf naar je eigen bedrijfsidee te kijken kun je je bedrijf beter ontwikkelen en je goed voorbereiden op de start van je bedrijf.

De volgende stap

Hoewel Rasool op dit moment lange dagen maakt als postbezorger is hij nog steeds erg gericht op zijn bedrijfsidee. Overtuigd als hij is van de waarde van de Lean StartUp manier van denken, Rasool test nu iedere grote aanname in zijn bedrijfsidee door goed naar de objectieve data te kijken en veel te meten en te onderzoeken.

IRAN

Iran

Iran is een etnisch divers Islamitisch land in Zuid-West Azie, omringd door bergen. Er wonen zo’n 83 miljoen mensen in dit theocratisch georganiseerde land, met als officiële taal Farsi. Iran is de op 5 na grootste olieproducent ter wereld en bevat de op 4 na grootste voorraad ruwe olie.

Er wonen ruim 35.000 Iraniërs in Nederland.