Itzinya Amersfoort

ZZP-er in dienstverlening – 14 november 2023

Evenementen - Itzinya Amersfoort
Migrant als ZZP-er in dienstverlening

Dit community event staat in het teken van nieuwkomers die als ZZP-er in de dienstverlening zijn gestart. Als je opgeleid bent als bijvoorbeeld ICT-er, grafisch vormgever of bouwkundig tekenaar kun je relatief eenvoudig als zelfstandig ondernemer starten. Als je aan het werk gaat als ZZP-er dan kan dat een mooi begin zijn van een MKB-onderneming in Nederland. Het programma van de avond is als volgt:

  • Mohamed Aadan komt oorspronkelijk uit Somalië. Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt in de installatietechniek begon hij zijn eigen bedrijf. Met zijn bedrijf MA-Engineering ontwerpt hij werktuigkundige en sanitaire installaties. Hij vertelt zijn verhaal.
  • Ali Amiri groeide op in Afghanistan. Toen hij 11 jaar was kocht hij een eigen naaimachine, leerde kleding naaien en opende zijn eigen winkel. Nu geeft hij advies op het gebied van ICT beveiliging met zijn bedrijf SSNet.
  • Je krijgt een sneak preview van de volgende Itzinya Podcast-aflevering, waarin Aziza Laamari wordt geinterviewd. Zij komt oorspronkelijk uit Marokko en is net in Amersfoort haar beautysalon Be Laaziza Beauty gestart.
  • De vaste video editor van Itzinya, Steven Koops, heeft met zijn bedrijf ShotbySteven een minidocumentaire gemaakt over Itzinya-ondernemer Harrison Omoyater. Enkele jaren geleden is Harrison vanuit Nigeria naar Nederland gekomen. Door kunst heeft hij zijn eigen traumatische ervaringen verwerkt en wil hij ook anderen die mogelijkheid geven. Ook verkoopt hij zijn kunst onder de naam CreativeClinic.

Aristakes Jessayan uit Armenië verzorgt de muziek. De presentatie van de avond wordt verzorgd door Marjon Snel.

Praktische informatie

Aanmelding Itzinya Community Event

We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden van activiteiten van Itzinya, zoals het Community Event.

Zo ziet een Community Event er uit