Wil jij de verhalen van migrantondernemers in Nederland horen? In de Itzinya Podcast vertellen wij eerlijke verhalen van migrantondernemers in Nederland. Van het besluit om eigen land en thuis te verlaten tot het hebben van een eigen bedrijf in een geheel nieuw land. Welke hobbels moeten zij hiervoor nemen en hoe zijn ze uiteindelijk gekomen waar ze nu zijn? Je hoort de rauwe, eerlijke verhalen van migranten in Nederland, maar ook de overwinningen en het succes dat ze behalen!

De podcast wordt gemaakt door Ronald Koops en Marjon Snel.

#4: Rawand: van juwelier in Irak tot web designer in Nijkerk

In het jaar dat Rawand in Irak zijn diploma haalde als juwelier, moest hij vluchten voor IS. Zijn creativiteit en zijn liefde om mooie dingen te maken nam hij mee naar Nederland. Nu runt hij zijn eigen IT-bedrijf en bouwt prachtige websites onder de naam DigitalPlanIT. In deze podcast vertelt hij over zijn nieuwe start in Nederland.

#3: Aziza: van boekhouder in Marokko tot beautyspecialist in Nederland

Aziza is een doorzetter. Na haar universitaire studie in Marokko werkte ze als boekhouder in het bedrijf van haar vader. Na een pijnlijke vlucht naar Nederland is deze alleenstaande moeder nu haar beautysalon ⁠Belaaziza⁠ gestart in Amersfoort.

#2: Kourosh, van accountant tot horeca-ondernemer

Kourosh was accountant. Nadat hij als vluchteling naar Nederland is gekomen heeft is hij Juice Bar RE5 gestart in Amersfoort. In deze podcast vertelt hij over de mooie kanten van ondernemen als nieuwkomer in Nederland. En over de obstakels die hij moest overwinnen om zijn bedrijf te starten.

#1: Ahmad, van telefoonwinkel in Iran naar pizzeria in Amersfoort

Ahmad was ondernemer in Iran en kwam als vluchteling naar Nederland. In deze aflevering vertelt hij hoe hij ondernemerschap gebruikt als middel om zijn leven in Nederland weer op te bouwen. Hij is nu de trotse eigenaar van pizzeria Amoroso in Amersfoort, waar hij smaken uit het Midden-Oosten combineert met een traditionele volkoren pizzabodem.

Wil je de podcast liever lezen? Lees dan de transcriptie van het interview met Ahmad.

Abonneer je nu op onze podcast

Zoek in je favoriete podcast app op ‘itzinya’ en je vindt onze migrantondernemers-podcast. Of klik op één van de volgende links: