Itzinya Amersfoort

De Startup Academy is een training voor de migrant ondernemer. In deze training van 3 maanden versterk je jezelf als ondernemer, ontwikkel en test je je bedrijfsidee en leer je hoe je in Nederland een bedrijf start of een winkel begint. Je wordt getraind in een kleine groep door theorie, praktijkoefeningen, brainstorms en gesprekken.

De facilitators

We hebben geen docenten omdat we denken dat les geven niet de beste manier is om je meer te leren als ondernemer. We geloven dat je vooral moet werken aan het vertrouwen in je eigen idee, zodat je zelf kunt starten. Daarom hebben we geen docenten maar facilitators of “gidsen” die je trainen. Tijdens de training tot ondernemer delen ze belangrijke leerervaringen met je, leiden discussies, reflecties en oefeningen. Alle facilitators hebben zelf ervaring als ondernemer of in andere vakgebieden. Nieuwsgierig wie ze zijn? Bekijk het facilitator team.

Lesprogramma

Het lesprogramma van de Startup Academy bestaat uit de volgende modules:

 • Denk als een ondernemer. Versterk je ondernemerstalent, ontdek hoe je een bedrijf start dat niet alleen goed is voor jou maar ook voor je omgeving.
 • Ontwerp je bedrijfsmodel. Ontwikkel je bedrijfsmdoel met behulp van de Lean Startup denkwijze en het Business Model Canvas raamwerk.
 • Test je aannames. Ga de straat op en test je aannames door in gesprek te gaan met potentiële klanten en partners.
 • Van start. Ontwerp je Minimum Viable Product or Service: de minimale versie van jouw onderneming waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt. Leer de Nederlandse bedrijfscultuur beter kennen; duik in belastingen, boekhouding en verzekeringen.

De modules zijn verspreid over 30 sessies van 3 uur.

Coaching

Tijdens de Startup Academy word je gekoppeld aan een coach. Dat is iemand die je aan het denken probeert te zetten over dingen waar je misschien nog niet zo over na hebt gedacht. Bijvoorbeeld over wat je motiveert om je bedrijf te starten, wat je tegenhoudt om daadwerkelijk aan de slag te gaan en hoe je die blokkades kunt overwinnen. Bij de Startup Academy zijn 10 coachingsuren inbegrepen.

Wat we van jou verwachten

We verwachten van jou dat je:

 • ondernemend en gemotiveerd bent om je bedrijf te starten
 • bereid en in staat bent om deel te nemen aan minimaal 80% van de 30 sessies
 • daadwerkelijk aan de slag gaat met de hulpmiddelen die je aangereikt krijgt in de Startup Academy en ze toepast op je eigen bedrijfsidee
 • met je coach aan de slag gaat om te reflecteren en je motivatie om een onderneming te starten nog beter gaat begrijpen

De Startup Academy is toegankelijk voor iedereen. Daarom rekenen we alleen een eenmalige commitment fee van € 99. Dit bedrag moet je zien als statiegeld. Je krijgt het weer terug als je de Startup Academy hebt afgerond en daadwerkelijk aanwezig was bij alle sessies.

Meld je aan

De Startup Academy begint een paar keer per jaar. Op het aanmeldformulier vind je meer informatie. Wacht niet langer en meld je nu aan!

Aanmelden trainingsprogramma

Ervaringen van andere ondernemers

Bekijk hieronder de video met ervaringen van de ondernemers die eerder meegedaan hebben met de Itzinya Startup Academy. De video heeft ondertiteling in het Nederlands.

Over Itzinya

Itzinya is een internationaal netwerk van trainingsprogramma’s, vooral gericht op migranten en jongeren. Met als doel dat er MKB-bedrijven worden gestart waarmee zij in hun eigen inkomen en dat van anderen kunnen voorzien. Zo werkt Itzinya in onder andere Abuja (Nigeria), Antwerpen (België), Malaga (Spanje), Belgrado, Liverpool en Nörrkoping (Zweden).

Startup Incubator

De Startup Academy is onderdeel van de Itzinya Startup Incubator. Dit moet je zien als een kruising tussen een plantenkas en een laboratorium: het is een omgeving die inspireert en je ondersteunt bij het experimenteren, ontwikkelen en groeien van je bedrijfsidee en bedrijf.

Het is aan de ene kant een laboratorium waarin je je producten of diensten ontwerpt en test en waar je klanten je partners worden. En aan de andere kant is het een plantenkas, waar facilitators, coaches en mentors van Itzinya de hoveniers zijn die helpen met de “juiste temperatuur” en “voedingsstoffen”. De incubation-fase kan in de co-working space van Itzinya Amersfoort zijn, waar andere startups ook een plek hebben. Of in een productieomgeving waar je je apparatuur kunt opstellen om je product te ontwikkelen. Het doel van de incubator is om je te ondersteunen in de eerste twee tot drie jaar van je bedrijf.

Wie de StartUp Academy heeft afgerond en klaar is om te starten met zijn bedrijf stapt in de incubator. Tijdens deze fase ondersteunt Itzinya je als ondernemer bij het proces om je bedrijf te starten. We doen dat door je het volgende te bieden:

 • coaching
 • toegang tot een mentor met ervaring in jouw vakgebied in Nederland
 • praktische ondersteuning op het gebied van administratie, juridisch, IT en (online) marketing
 • toegang tot een betaalbare co-working plek waar je je kunt optrekken aan anderen die aan het werk zijn in deze Itzinya Community
 • toegang tot 5 inspirerende Itzinya Community evenementen per jaar
 • toegang tot het uitgebreide netwerk van Itzinya (denk aan het vinden van franchise opties, toegang tot investeerders, het vinden van zakenpartners, zaken doen met Itzinya-ondernemers in andere landen)

Meld je aan

De Startup Academy begint een paar keer per jaar. Op het aanmeldformulier vind je meer informatie. Wacht niet langer en meld je nu aan voor dé training tot ondernemer!

Aanmelden trainingsprogramma