Itzinya Amersfoort

In de Itzinya Incubator (dit noemen we Build) krijg je als migrantondernemer intensieve begeleiding bij de start van je bedrijf. Naast persoonlijke ondersteuning bieden we ook een aantal masterclasses aan die je met een groep andere ondernemers volgt. En heel praktisch, we bieden je diensten aan die je kunt gebruiken tijdens de start van je bedrijf, zoals boekhouding, marketing en IT.

Consultants

In de Incubator word je persoonlijk begeleid door één van onze Startup Consultants. Dit zijn mensen die veel ervaring hebben met ondernemen in Nederland, begrijpen hoe het voor jou is om als nieuwkomer in Nederland te leven en een groot zakelijk netwerk hebben. Je consultant geeft je advies, helpt je om strategisch te blijven denken en gebruikt zijn netwerk voor jou. Wil je weten wie de Startup Consultants zijn?

Diensten

In de Incubator bieden we je een aantal diensten aan die je nodig hebt bij het starten van je bedrijf. Je kunt zelf kiezen welke diensten je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Boekhouding / administratie We helpen je om je boekhouding goed te beginnen, want met een goede boekhouding kun je je bedrijf sturen. We leren je hoe je je boekhouding zelf goed doet en na 1 a 2 jaar zoeken we een accountant of administratiekantoor voor je die je nog beter kan helpen.
  • Belastingaangifte Met je bedrijf moet je meestal BTW-aangifte doen bij de Belastingdienst en zijn er ook een aantal andere belastingen waar je rekening mee moet houden. We helpen je op weg en doen de eerste aangiftes samen met je, zodat je het zelf leert.
  • Marketing en ICT Eén van de belangrijkste en lastigste dingen is om te denken vanuit je Nederlandse klant, omdat je zelf niet in Nederland geboren bent. We helpen je daarbij, bijvoorbeeld door het maken van je logo, website en visitekaartjes.
  • Startkapitaal vinden Soms kun je je bedrijf klein starten zonder geld en opbouwen. Maar vaak moet je investeren in bijvoorbeeld apparaten, voorraad of meubels. We helpen je om Startkapitaal te vinden.
  • Bedrijfspand vinden Als je direct je bedrijf vanuit je eigen bedrijfspand of horecalocatie wilt starten dan helpen we je om een goede locatie te vinden en met de verhuurder goede afspraken te maken.
  • Contact met instanties We helpen je in het contact met officiële instanties, zoals de Gemeente (als je een bedrijf start vanuit een uitkering), het openen van een zakelijke bankrekening en het registreren van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel.

Masterclasses

Samen met andere ondernemers die ook gestart zijn met hun bedrijf kun je een aantal Masterclasses volgen om je bedrijf nog sterker te laten starten. Je deelt ervaringen met elkaar, moedigt elkaar aan en leert nieuwe dingen.

Kosten

We bespreken vooraf met jou wat je precies nodig hebt en doen je een voorstel voor wat we gaan doen en wat het je gaat kosten. De meeste ondernemers die meedoen met onze Incubator betalen tussen de € 1.500 en € 7.500. Dat hoef je niet allemaal direct te betalen, we maken een afspraak over een uitgestelde betaling in termijnen. Want we willen dat jij succesvol je bedrijf gaat starten en pas dan ons betaalt.

Verwachting van jou

We verwachten van jou dat je:

  • bewijs hebt dat het plan dat je hebt voor je onderneming echt gaat werken, bijvoorbeeld doordat je hebt meegedaan met de Startup Academy of omdat je al veel ervaring hebt als ondernemer
  • het grootste deel van je tijd besteed aan je onderneming (of dat binnenkort gaat doen)

Meld je aan

Neem contact op met met ons voor een gratis kennismakingsgesprek.

Stuur een Whatsapp-bericht of e-mail naar Gertjan van Laar: amersfoort@itzinya.nl / 06 24 80 66 56.